Dsh (dash) - jedna kap
Top-up - završno dodavanje karboniziranog ili nekog drugog pića kad je koktel gotov
Stir - miješanje pića
Mixing glass - čaša isključivo namijenjena miješanju koktela
Peel - korica (limun, naranče itd.)
Magic foam - kapi "Stillabunt" koje se dodaju piću radi teksture i pjenice (zamjena je bjelanjak ili voda od slanutka)
Strain - cijeđenje cjedilom koje zaustavlja led iz shakera
Fine strain - cijeđenje finim cjedilom kojim uklanjamo sitne komadiće leda
Dry shake - shake bez leda, koristi se kad dodajemo bjelanjak, kapi za pjenu ili slanutak jer postižemo bolji rezultat u konzistenciji pjenice / kreme na koktelu.
Garnish - dekoracija koktela
Bitteri - aromatične kapi koje se koriste za balansiranje aroma u koktelu
Collins - visoka čaša zapremnine 150 -240ml
Tumbler - niska čaša zapremnine do 320ml